Dobb Daddy Spinstreamer

Dobb Daddy is een nieuw systeem ontwikkeld door Niklas Holmér bij Fly-Dressing dat het mogelijk maakt om op snoekvliegen te vissen met je normale spinvistuig - vanaf nu zul je niet worden overtroffen door je vliegvismaatjes op die dagen dat de snoek dat verkiest..


Een langzaam pulserende vlieg voor een hard rubberachtig aas. De dob heeft een gewicht van 28 gram en hij werpt erg goed! De Dobb Daddy werkt uitstekend met de meeste normale uitrusting voor het vissen op snoek.

Plastic gewicht

De basis is een stalen onderlijn met aan de boven en onderkant een subtiele plastic coating. Onderaan deze leader hangt een enkele haak. Direct daarboven zit een rubberen kraal, gevolgd door de ‘DOBB’: een kogelvormige dop van hard plastic die de streamer van extra gewicht voorziet. Daarboven komen achtereenvolgens de streamer, een mooi afgewerkt synthetische glitter-fibers en oogjes, een ijzeren CONE en tot slot nog een zachte, rubberen kraal om alles te fixeren.

Geen lood

De hele constructie zit dus over de leader geschoven, waarbij géén lood aan te pas komt. De bovenste kraal heeft wat speling, zodat de plastic DOBB en Streamer tijdens de dril (vangst) naar boven kunnen schuiven. Dit verkleint de kans op losschieters en maakt het onthaken gemakkelijker. Met de Dobb Daddy heb je als spinvisser dus een alleraardigst ‘geheim wapen’ in je tacklebox. Zeker in februari – doorgaans de koudste maand – wil het immers nog weleens de truc zijn om een traag geviste streamer voor Esox lucius langs te trekken.

Tip: check ook het YouTubefilmpje over de Dobb Daddy.